Hoe gebruik je parfum?

HOE GEBRUIK JE PARFUM?

Een geur die het hart raakt, is waarschijnlijk de eenvoudigste en grootste vreugde die we kennen.
Denk eens aan een zwoele zomeravond, de geur van een restaurant waar je net voorbij loopt, of nog persoonlijker, de geur van jouw dierbaren. Het ruiken van een geur is een kortstondige ervaring, gewichtloos en weer snel vervlogen. Toch raakt het ons diep. Geuren halen herinneringen op. Van gezellig samenzijn, vakantie, eten noem maar op.Een geur is voor een ieder herkenbaar en uiteraard héél persoonlijk.
Een parfum helpt je om jezelf herkenbaar te maken voor jouw omgeving en geeft je zelf de vreugde van het dragen. Wat is er leuker dan dat mensen je complimenteren dat je zo lekker ruikt?
Jij wordt herkenbaar voor je omgeving en laat bij een ieder die met je in contact geweest is een herinnering na.


De zes gulden regels:

1. Géén dag zonder parfum.
2. Benut iedere gelegenheid om nieuwe parfums te ontdekken.
3. Welke geurlijnen bij jou passen, kan je alleen aan de hand van je eigen gevoel bepalen.
4. Of een parfum voor je geschikt is, kan je alleen met een test op jouw huid vaststellen.
5. Gebruik nooit een parfum waarmee je jezelf niet voor de volle honderd procent lekker voelt.
6. Gebruik je te veel of te weinig? Ga af op wat jouw vrienden zeggen.


Parfum is dan ook uw droom in een flacon.

Helaas kunnen wij een geur niet vasthouden. We moeten dan ook van deze geur genieten op het moment dat we deze ruiken. Parfum is het puntje op de i van jouw verschijning. Het kondigt je komst aan en laat een herinnering van je achter. Niemand kan zich afsluiten van geuren. Ogen kun je sluiten, oren dichtstoppen, maar de neus zal altijd blijven werken. Hoe iemand een parfum gebruikt is erg belangrijk. Een te sterke parfum is een aantasting van onze persoonlijke sfeer. De meeste mensen reageren daarom ook afwijzend op al te opdringerige geuren. Ook al wanneer een parfum voorzichtig wordt gebruikt en door de mensen niet bewust wordt waargenomen, kan het de schoonheid en elegantie van de draagster/drager van een bijzondere glans voorzien.


Hoe gebruik je een goede parfum?

Véél mensen weten helaas niet hoe men een parfum moet gebruiken om het juiste bouquet te verkrijgen. Dit komt doordat het gebruik van parfum nooit goed wordt uitgelegd of geadviseerd. Wij leren vaak van onze ouders hoe wij een parfum moeten gebruiken. Ook zij hebben dit weer geleerd van hun ouders, en ga zo maar door. Helaas wordt dit vaak verkeerd aan ons doorgegeven, omdat ook zij dit verkeerd geleerd hebben. Wij reiken je nu een paar gouden regels aan. Als je je aan deze regels houdt, zal je merken dat het gebruik van parfum een heel andere wereld voor je opent.

Regel 1.

Gebruik parfum altijd op een plaats waar de hartslag voelbaar is. Dit zijn dus de polsen, hals, decolleté, knieholtes en elleboogholtes. De grootste fout die men altijd maakt, is om de parfum achter de oren te gebruiken. Dit is een oude Franse gewoonte die in de middeleeuwen altijd gebruikt werd. In de middeleeuwen waren de Fransen geschminkt met poeder. Omdat het veel werk was om dit op te brengen, liet men dit dus vaak op het gezicht. Conclusie, de hygiëne van deze mensen liet vaak te wensen over. Omdat de Fransen de gewoonte hadden om elkaar te begroeten met een kus en men door de slechte hygiëne niet zo lekker rook, deed men parfum achter de oren om het geheel te camoufleren. Wat men echter niet wist of nog steeds niet weet, is dat zich achter de oren diverse talgkliertjes bevinden. Als men hier parfum op doet, gaat de parfum anders ruiken dan hij behoort te ruiken. Dus nooit parfum achter de oren aanbrengen.

Regel 2.

Als men een parfum op de polsen aanbrengt, gaan de meeste mensen meteen wrijven. Als men vraagt waarom men dit doet, weet men dit meestal niet en krijg ik het antwoord “dat heb ik van mijn moeder geleerd”. Het is absoluut niet te adviseren dat als je parfum aanbrengt op de polsen, om deze in te wrijven. Parfum wordt aangelengd met alcohol. Deze alcohol is nodig om de geur van de parfum te verspreiden. Zonder alcohol zou je de parfum niet kunnen uitdragen. Alcohol heeft echter ook een reinigende werking. Als je nu de parfum gaat uitwrijven over je polsen, komt er een lichte vervuiling vrij van je huid, welke zich vermengt met jouw dure parfum. Conclusie, jouw parfum gaat geheel anders ruiken dan je gehoopt had.

Regel 3.

Parfum hoort men op de huid aan te brengen. Parfum is ook echter afhankelijk van deze huid. De huid heeft een bepaalde zuurgraad. Deze zuurgraad is afhankelijk van de gesteldheid van de persoon. Als je bijvoorbeeld medicijnen gebruikt kan dit van invloed zijn op de zuurgraad en uitstraling van jouw huid. Sommige huidtypen verdragen geen parfum. Kan ik dan géén parfum meer gebruiken? Natuurlijk wel! Je kan je favoriete geur in je haar sprayen. Dit is absoluut niet schadelijk voor je haar. Het voordeel is dat je jezelf in een wolk van parfum bevindt, wat je ook uitstraalt. Een andere mogelijkheid is, dat je de parfum op jouw kleding aanbrengt. Een goede parfum zal géén vlekken achterlaten op jouw kostbare kleding. Het is echter wel raadzaam om toch op te letten met donker gekleurde parfums. Dit zijn over het algemeen de wat zwaardere geuren.Als je je aan deze drie regels houdt, zal je zelf ervaren dat je parfum langer op geur blijft en je het plezier ervan beleeft wat je verwacht had.


Hoe kunt u een parfum zelf beoordelen?

Ruik aan de betreffende geur niet te lang, maar wel geconcentreerd. Probeer daarna de volgende vragen te beantwoorden: zo spontaan mogelijk, zonder er lang over na te denken! Als op een vraag geen antwoord te binnen schiet, sla hem dan gewoon over.1. Als deze geur een kleur zo hebben, welke kleur zou dat zijn?
2. Als deze geur een vorm zou hebben, hoe zag die er dan uit?
3. Als je deze geur zou kunnen betasten, hoe zou die dan aanvoelen?
4. Kan je je bij deze geur een bepaalde plek , een gebeurtenis of een foto voorstellen?
5. Heb je bij deze geur een bepaald soort kleding in jouw hoofd?
6. Zie je bij deze geur een bepaald type persoon voor je?
7. Zou je deze geur willen gebruiken? Dit zijn een paar richtlijnen hoe je een parfum zou kunnen beoordelen. Het allerbelangrijkste is dat je de parfum lekker vindt. Als jij er maar gelukkig mee bent.


Goed ruiken? Een paar tips;

  • Zorg dat je weet wat je ruikt. Als je verschillende parfums tegelijk test, schrijf dan op welke je het meeste aanspreekt. Doe nooit gelijk een parfum op je huid, maar eerst op een geurstrip. Dit voorkomt de teleurstelling dat je de verkeerde geur draagt, aangezien onze parfums lang blijven hangen.
  • Houd ook bij wat voor geur je hebt gebruikt, een Eau de Parfum of een Eau de Toilette. Deze soorten zijn heel verschillend van intensiteit, de mate waarin ze aanhouden en soms zelfs van geurkarakter.
  • Let goed op dat je het parfum niet ergens op de huid aanbrengt waar al een andere geur aanwezig is: hetzij van een parfum, hetzij van een zeep of crème van dezelfde geur. Layeren betekent dat je op de huid dezelfde geur gebruikt, in de vorm van een deodorant, douchegel of parfum.
  • Neem vooral de tijd voor het bepalen van jouw favoriete geur. Je weet dat je moet wachten tot de alcohol is verdampt, maar dat is nog niet voldoende. Parfums veranderen op de huid van geur. De geur die je eerst heerlijk vond, ontwikkelt later misschien een noot die je juist stoort.
  • Bij het beoordelen van de mate waarin een parfum aanhoudt, moet je voorzichtig zijn. Zoals je weet is een neus snel moe. Snuif de geur kort open en gun jouw neus steeds een moment rust. Bij eventuele verzadiging adviseren wij je om aan een koffiepad of koffiebonen te ruiken. Dit neutraliseert namelijk jouw geurvermogen, waardoor je weer opnieuw een parfum kunt testen.
  • Probeer vooral geconcentreerd te ruiken. Sluit je ogen, en stel jezelf de vraag hoe je deze geur ervaart. Als je echt een parfum liefhebber bent, benut dan elke gelegenheid om parfums te testen. Elke maand verschijnen er wel weer ergens nieuwe geuren.

Wij hebben velen soorten geuren in ons assortiment. Van licht bloemig tot zwaar oriëntaals. Ons assortiment zal daarom ook steeds uitgebreider worden en aangepast worden op de vraag van onze klanten. Wij leveren uitsluitend originele merkparfums.

Parfumerie RHEDS © 2020. All Rights Reserved.